• Головна
  • Війна
  • Цьогоріч перемога України є малоймовірною — генерал Міллі

Цьогоріч перемога України є малоймовірною — генерал Міллі

Цьогоріч перемога України є малоймовірною — генерал Міллі

Також він сказав, що наразі є політичне рішення не давати Україні ATACMS

Попри те, що Росія зазнала невдачі стратегічно та оперативно, Україна навряд чи вижене всі російські війська зі своєї території протягом цього року.

Про це голова об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі сказав в інтерв'ю Defence One.

«Зеленський неодноразово публічно заявляв, що мета України – вигнати кожного росіянина з окупованої Росією України. А це важливе військове завдання. Дуже, дуже важке військове завдання. Я не кажу, що це не можна зробити. Я просто кажу, що це дуже складне завдання», — заявив Міллі.

Водночас американський генерал зазначив, що Росія зазнала невдачі стратегічно та оперативно, а тепер «провалюється і тактично». Зокрема, це пов’язано із поганою підготовкою та використанням тактики «людських хвиль».

Натомість щодо питання надання Україні ракетних комплексів ATACMS, Міллі зазначив, що поки що є політичне рішення цього не робити.

«Я б ніколи нічого не передбачив на столі, поза столом, на майбутнє. Але з військової точки зору у нас відносно мало ATACMS, ми повинні стежити за тим, щоб ми також зберігали власні запаси боєприпасів», — сказав голова об’єднаного комітету начальників штабів США.

Нагадаємо, раніше генерал Міллі заявив, що і Китай, і Росія мають засоби, щоб загрожувати національній безпеці США.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності