• Головна
  • Війна
  • Зеленський назвав умову, за якої зможе сісти за стіл переговорів з Росією

Зеленський назвав умову, за якої зможе сісти за стіл переговорів з Росією

Фото: Офіс Президента

За умови, коли війська РФ добровільно заберуться з території України

Російська Федерація може опинитись за столом переговорів  для фіксації завершення війни лише в одному випадку. Якщо російські війська добровільно заберуться з території України.

Про це пише «Європейська правда», посилаючись на заяву президента України Володимира Зеленського.

«Авжеж, буде фіксація закінчення війни. Але тільки за цим великим столом, де будуть сидіти порядні держави, може бути представник РФ – мені складно сказати, хто на той час це буде – який без бою спочатку виведе всі війська з нашої території. Тоді починається дипломатичний формат», – заявив глава держави.

За словами Володимира Зеленського, якщо українці силою вибиватимуть усіх росіян зі своєї території до кінця – то з такими людьми немає про що говорити в цілому.

«Тому що ми втратимо людей. Буде багато жертв. Про що з цими людьми в цілому говорити? Вони мають бути ізольованими та нерукоподаваними. Ось і все», – наголосив він.

Український лідер зазначив, що раніше Україна вже пропонувала свою "формулу миру", де чітко окреслила своє бачення дій, які потрібні для закінчення війни. 

Нагадаємо, Володимир Зеленський заявляв, що Україна переможе завдяки серії «маленьких перемог» і «маленьких кроків» проти «дуже великої країни, великого ворога, великої армії».

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності