• Головна
  • Війна
  • Представник Міноборони розповів, чи можуть військові без вищої освіти претендувати на офіцерські посади 

Представник Міноборони розповів, чи можуть військові без вищої освіти претендувати на офіцерські посади 

Представник Міноборони розповів, чи можуть військові без вищої освіти претендувати на офіцерські посади

Через війну сержантів без вищої освіти призначають на офіцерські посади

В Україні на офіцерські посади можуть претендувати сержанти без вищої освіти.

Про це розповів під час брифінгу представник Міноборони України полковник Сергій Литовченко.

За його словами, в умовах інтенсивних бойових дій значно збільшилась потреба у комплектуванні посад молодших офіцерів в Збройних Силах України.

Як зазначив Литовченко, на даний час первинні посади молодшого офіцерського складу обіймають перш за все випускники вищих військових навчальних закладів, офіцери запасу, сержанти та старшини, які мають вищу освіту.

Однак, на цей день на посади офіцерів проходять військову службу певна кількість сержантів і старшин, які не мають вищої освіти та не пройшли відповідний курс військової підготовки.

Представник оборонного відомства додав, що такі військовослужбовці набули вагомий бойовий досвід і успішно виконують службові обов’язки на цих посадах.

«Саме вмотивований та досвідчений особовий склад дає змогу нашій державі отримувати все нові перемоги та звільняти раніше окуповані території», - зазначив Сергій Литовченко.

Додамо, що 20 березня Верховна Рада ухвалила закон для збільшення укомплектованості первинних посад молодшого офіцерського складу під час дії воєнного стану. Його надіслали на підпис Президенту України.

Нагадаємо, в Україні збільшили граничний вік прийняття на військову службу. Відтепер на службу за контрактом осіб офіцерського складу приймають осіб до 32 років.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності