• Головна
  • Війна
  • Жодну країну в світі не атакували такою кількістю балістичних ракет: Зеленський розповів, скільки ППО Patriot потрібно Україні

Жодну країну в світі не атакували такою кількістю балістичних ракет: Зеленський розповів, скільки ППО Patriot потрібно Україні

Фото: Офіс Президента

Президент розповів, що Україна повернула союзнику ППО, яка не спрацювала

Глава української держави Володимир Зеленський зазначив, що частина обіцяної партнерами зброї ще не поставлена.

Про це президент України повідомив в інтерв’ю AP.

«У нас є чудові рішення щодо „Патріотів“, але ми не маємо їх справжніх», — сказав він, маючи на увазі систему протиповітряної оборони американського виробництва.

Від січня українські військові проходять навчання в США, як користуватися системою Patriot, але в Україні її ще не розгорнули.

«Україні потрібні 20 батарей Patriot для захисту від російських ракет, і навіть цього може бути недостатньо, «оскільки жодна країна в світі не була атакована такою кількістю балістичних ракет», — сказав Зеленський.

Зеленський додав, що європейська держава відправила в Україну чергову систему протиповітряної оборони, але вона не спрацювала і її «довелося міняти знову і знову». Країну він не назвав.

Нагадаємо, Зеленський впевнений, що Україна переможе завдяки серії «маленьких перемог» і «маленьких кроків» проти «дуже великої країни, великого ворога, великої армії» — але армії з «маленькими серцями».

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності