• Головна
  • Війна
  • «Можливо, він не блефує»: ексрадник з нацбезпеки США розповів про плани Путіна розгорнути ядерну зброю в Білорусі

«Можливо, він не блефує»: ексрадник з нацбезпеки США розповів про плани Путіна розгорнути ядерну зброю в Білорусі

«Можливо, він не блефує»: ексрадник з нацбезпеки США розповів про плани Путіна розгорнути ядерну зброю в Білорусі

Він висловив стурбованість тим, що Білорусь потенційно може бути поглинена Росією

Колишній радник з національної безпеки Білого дому Джон Болтон заявив, що президент Росії Владімір Путін «можливо, не блефує» щодо своїх планів перемістити ядерну зброю в сусідню Білорусь.

Про це пише The Hill.

«Ну, я думаю, що він блефував, коли раніше намагався брязкати ядерною зброєю. Можливо, він тут не блефує в тому сенсі, що він може фактично перемістити тактичну ядерну зброю в Білорусь, що є окремою проблемою», — сказав Болтон в ефірі CNN This Morning.

Він висловив стурбованість тим, що Білорусь потенційно може бути поглинена Росією, назвавши таку можливість тією, якій «не приділяється достатньо уваги».

«Це місце, яке довгий час було російським військовим об’єктом ще з часів Радянського Союзу. Тож можливості, які Росія вже має в Калінінградському анклаві, можуть бути найбільш загрозливими. Я не думаю, що ідея переміщення тактичної ядерної зброї в Білорусь змінює цей баланс», – зазначив Болтон.

За його словами, ракети вже порушили Договір про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (РСМД), щодо контролю над озброєннями радянської епохи, з якого США вийшли ще в 2018 році.

Нагадаємо, наразі США не бачили жодних ознак перекидання РФ ядерної зброї в Білорусь чи в будь-яке інше місце.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності