• Головна
  • Війна
  • Окупанти зосереджують бойові дії на Сході, а ЗСУ продовжують наступи на Півдні — Генштаб

Окупанти зосереджують бойові дії на Сході, а ЗСУ продовжують наступи на Півдні — Генштаб

Окупанти зосереджують бойові дії на Сході, а ЗСУ продовжують наступи на Півдні — Генштаб

Наша авіація минулої доби завдала 3 ударів по районах зосередження окупантів

Протягом минулої доби противник завдав 2 ракетних та 23 авіаційних удари по території України. Також окупанти здійснили 38 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та цивільній інфраструктурі населених пунктів.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Окупанти зосереджують основні зусилля на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Там наші воїни відбили понад 60 атак противника.

На території республіки Білорусь тривають заходи бойової підготовки підрозділів збройних сил російської федерації. Противник продовжує зберігати військову присутність у прикордонних районах Курської та Бєлгородської областей.

  • На Харківщині під вогневий вплив потрапили понад 15 районів населених пунктів. На Куп’янському та Лиманському напрямках протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії.
  • На Бахмутському напрямку ворог продовжує штурмові дії міста Бахмут, яке утримують наші захисники, й здійснив обстріли понад 20 тамтешніх населених пунктів.
  • Численних ворожих обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів на Авдіївському та Мар’їнському напрямках.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує оборону.

Російські окупаційні війська продовжують зазнавати великих втрат. Так, в населеному пункті Троїцьке Луганської області, до місцевого моргу центральної районної лікарні за минулу добу було доправлено близько 100 тіл загиблих росіян. Окрім того, на лікування прибуло близько 140 важкопоранених окупантів.

Окрім того, підрозділи ракетних військ і артилерії ЗСУ уразили 1 пункт управління, 4 райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, станцію радіоелектронної боротьби та склад боєприпасів ворога.

Додамо, росіяни скидають заборонені хімічні гранати К-51 на позиції Сил оборони. Доправляють ъх за допомогою дронів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності