• Головна
  • Війна
  • Росія перебуває у стратегічній пастці: військовий експерт розповів, чи зможуть окупанти здійснити контрнаступ

Росія перебуває у стратегічній пастці: військовий експерт розповів, чи зможуть окупанти здійснити контрнаступ

Росія перебуває у стратегічній пастці: військовий експерт розповів, чи зможуть окупанти здійснити контрнаступ

Росіяни зняли з консервації танки 40-років Т-54 та Т-55 й готують їх до використання в Україні, як й іншу стару збою

Росія розгорнула мобілізаційний процес, який із жовтня не припиняється ні на хвилину. Те, що мобілізація часткова, –  пропагандистські наративи для втихомирення свого населення й виключення найменших бунтів у РФ.

Про це військовий експерт Петро Черник розповів в інтерв’ю LVIV.MEDIA.

«До кількох сотень тисяч особового складу вони можуть поставити до строю. Вони не зможуть повноцінно забезпечити їх воєнною технікою. Скажімо, повноцінний воєнний корпус, 140 тисяч, потребує 825 танків, 2,5 тисячі бойових броньованих машин, до тисячі артилерійських систем та РСЗВ, а у них цього вже немає», - сказав Петро Черник.

За його словами, є підтверджена інформація, що росіяни зняли з консервації танки 40-років Т-54 та Т-55 й готують їх до використання в Україні, як й іншу стару збою.

«Це щоб ми розуміли, наскільки в них все критично. Автомати Калашникова, гвинтівки Мосіна, самозарядні карабіни Сімонова і навіть можуть дістати зі складів зброї Другої світової війни ППШ-43 та ПП-41, яких у них насправді сотні тисяч. Озброїти цього «чмобіка» автоматом чи рушницею, дати мінімальний боєкомплект, саперну лопатку і «за родіну мать, за величие, за Путіна» кинути у бій. І вже є підтверджені факти такої тактики. Бо бої під Бахмутом ні що інше, як колосальні піхотні вали», - зазначив експерт.    

Водночас Петро Черник додав, що Росія перебуває у стратегічній пастці.

«Вона не знає, як з неї вийти, зламавши зуби під Бахмутом, й продовжуючи їх ламати на Сході. Вони дійсно можуть вдатися до чого завгодно. Розуміючи, наскільки у них специфічне тактичне і стратегічне мислення, одна тільки Чорнобаївка чого вартує, яка перетворилася у серіал знищення їхньої техніки і живої сили. Це саме стосується й острова Зміїного. І мій улюблений приклад – весна минулого року, Білогорівка, бачив це своїми власними очима, коли вони позбулися батальйону військ, понад 70 одиниць техніки, прокладаючи п’ять разів один і той самий понтон в одному й тому ж місці. Виходячи з  цього можна сказати, що вони можуть вдатися до акту божевілля та суїциду. І, на превеликий жаль, в частині ким, а не чим, їм є як це зробити», - сказав військовий експерт.

Повну версію інтерв’ю Петра Черника можна подивитись на YouTube-каналі LVIV.MEDIA.

Нагадаємо, у США вважають, що Росія спробує розпочати новий наступ у найближчому майбутньому, можливо і на кількох напрямках одночасно.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності