• Головна
  • Війна
  • Росіяни дістають уламки американського безпілотника з Чорного моря — аудіоперехоплення

Росіяни дістають уламки американського безпілотника з Чорного моря — аудіоперехоплення

Росіяни дістають уламки американського безпілотника з Чорного моря — аудіоперехоплення

Росіяни, імовірно, дістали три частини безпілотника США

Російські військові дістають уламки американського розвідувального безпілотника , збитого в Чорному морі минулого тижня.

Про це свідчить аудіоперехоплення, яке опублікувало The New York Times.

Радіоперехоплення почалися приблизно через вісім годин після того, як дрон MQ-9 Reaper зіткнувся з двома російськими винищувачами.

У цих аудіозаписах містяться фрагменти розмов між членами екіпажу кількох кораблів і літаків на місці аварії протягом майже чотирьох годин.

Використовуючи позивні, голоси координують зусилля, щоб дістати об’єкти з води, включаючи частини корпусу двигуна, носа, крила та бензобака.

Існує також серія повторюваних передач про зменшення запасів палива на суднах і занепокоєння щодо того, чи вистачить їм, щоб повернутися до берега.

Кілька суден зрештою повертаються до причалів у Севастополі, причому один член екіпажу вказав, що він проходить повз район під назвою Стрілецька бухта.

Ці деталі допомагають перевірити, чи ці пристрої працюють поблизу місця аварії.

Видання зазначає, що наразі немає жодних ознак того, що американську технологію було відновлено, але перехоплені розмови рясніють звуковими перешкодами та військовими кодовими словами, що іноді ускладнює їх розуміння.

LVIV.MEDIA публікує текст частини перехопленої розмови росіян українською мовою.

15:15 за центральноєвропейським часом

— Йожик, я Живучий. [Позивні росіян — ред.]. Запроси у Апельсина, скільки дістали запчастин та уламків, і що вони собою являють. І викликай на зв’язок Нептуна. Прийом.

— Прийняв, я Йожик.

— Апельсин, я Йожик. Апельсин, я Йожик. Апельсин, я Йожик. Як чутно мене? Прийом.

— Я Апельсин. На цей момент підняли три елементи корпуса. Зараз прямую до гвинтокрила, шукати ще.

15:32 за центральноєвропейським часом

[Апельсин — ред.]Підняли носову частину обшивки, бензобак, обшивку крила чи крило, незрозуміло поки.

Нагадаємо, у вівторок, 14 березня, над Чорним морем зіткнулись російський «Су-27» і американський безпілотник MQ-9.

Над Чорним морем два російських літаки «Су-27» здійснили небезпечний і непрофесійний перехват безпілотного літака MQ-9 ВПС США, який виконував cтандартну розвідку та спостереження в міжнародному повітряному просторі.

Командування США вказує, що до зіткнення «Су-27» зливали паливо й пролітали перед MQ-9 «у безрозсудній, екологічно небезпечній та непрофесійній манері», що, на їхню думку, «демонструє відсутність компетентності». У підсумку MQ-9 повністю вийшов із ладу.

У мережі з’явилися кадри зіткнення російського Су-27 з американським MQ-9 над Чорним морем.

На відео видно, як російські літаки скидають пальне на MQ-9, а потім врізаються в нього. Внаслідок цього пропелер безпілотника пошкодився та розпочались проблеми зі зв’язком.

Водночас канал NBC з посиланням на власні джерела повідомив, що провокацію російських винищувачів проти американського безпілотника у небі над Чорним морем затверджувало керівництво Росії на найвищому рівні.

Чиновники з розвідки припустили, що РФ мала намір збити дрон MQ-9 Reaper з курсу, чи вимкнути його розвідувальні прилади.

Один з чиновників заявив, що це був наказ російського керівництва, щоб винищувачі поводилися агресивно щодо американського безпілотника.

Водночас джерела не мають інформації про те, чи особисто диктатор Володимир Путін віддавав відповідний наказ.

Крім того, співрозмовники видання заявили, що, скоріше за все, у росіян не було мети знищити безпілотник. Це сталось через помилку пілота.

Після інциденту речник Державного департаменту США Нед Прайс заявив, що Штати викликають російського посла через те, що російський винищувач зіткнувся над Чорним морем з американським безпілотником.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності