• Головна
  • Війна
  • У Повітряних силах ЗСУ розповіли, скільки часу займе навчання пілотів на західних винищувачах

У Повітряних силах ЗСУ розповіли, скільки часу займе навчання пілотів на західних винищувачах

У Повітряних силах ЗСУ розповіли, скільки часу займе навчання пілотів на західних винищувачах

Зараз українські пілоти витискають максимум можливостей з радянської техніки, що є на оснащенні в армії

Повітряні сили України потребують сучасних багатоцільових літаків, що здатні виконувати більше завдань, ніж радянська техніка, яка уже є на озброєнні нашої авіації. Йдеться про літаки F-16 чи іншу авіацію, що має такі ж характеристики.

Про це розповів начальник авіації командування Повітряних Сил Збройних Сил України, бригадний генерал Сергій Голубцов.

За його словами, зараз в України є можливість для зберігання та захисту авіації, оскільки від союзників надходить все більше систем протиповітряної оборони, які можуть захистити зокрема і аеродромну інфраструктуру.

«Наразі ми не говоримо про конкретний тип, а орієнтуємося на технічні характеристики. Розглядаємо літаки, які можуть використовувати такі ж боєприпаси і мають такі ж характеристики як, скажімо, у F-16», - зазначив бригадний генерал Голубцов.

Він повідомив, що зараз українські пілоти витискають максимум можливостей з радянської техніки, що є на оснащенні в армії.

«Нещодавно два українські льотчики проходили тестування в Сполучених Штатах, щоб наші союзники могли розуміти, як швидко українські пілоти зможуть опанувати сучасні бойові літаки, зокрема й F-16. І маємо гарні новини – термін перенавчання наших пілотів на західні винищувачі може становити менше шести місяців», - сказав військовий.

Водночас Голубцов наголосив, що швидше Україна отримає сучасні багатоцільові літаки, тим швидше зможе перемогти у війні і врятувати якомога більше людських життів.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба раніше казав, що постачання Києву винищувачів, ймовірно, не відбудеться найближчим часом.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності