• Головна
  • Війна
  • Львів 22 березня попрощається із двома загиблими Героями

Львів 22 березня попрощається із двома загиблими Героями

Львів 22 березня попрощається із двома загиблими Героями

Захисникам було 39 і 46 років

У середу, 22 березня,  у Львові прощатимуться із полеглими військовими —  Андрієм Шаєм та Валерієм Галушком. Мерія закликає львів’ян та гостей міста долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Про це повідомляє Львівська міська рада.

Чин похорону Андрія Шая розпочнеться об 11:00 год у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають Героя у селі Рясне-Руське Львівської громади.

Чин похорону Валерія Галушка розпочнеться о 12:00 год у Церкві Святої Параскеви у селі Гряда Львівської громади. Поховають Героя на місцевому цвинтарі.

Біографічні довідки Героїв:

Валерій Галушко (05.04.1984-16.03.2023). Уродженець села Гряда Львівської області.

У 1999 році закінчив Грядівську загальноосвітню школу. Здобув професійно-технічну освіту у колишньому автомобільно-дорожньому коледжі міста Львова.У мирний час працював у будівельній сфері. 

Із початком повномасштабного вторгнення, активно займався волонтерською діяльністю. Згодом боровся із російськими окупантами у лавах 71-ї окремої єгерської бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. 

У Валерія Галушка залишилися батьки, дружина та двоє дітей.

Андрій Шай (16.03.1977-06.03.2023). Львів’янин.

Навчався у Львівській середній загальноосвітній школі №44 імені Тараса Григоровича Шевченка. Здобував освіту у Національному університеті «Львівська політехніка». Під час навчання проходив військову кафедру при університеті.

Професійно займався виробництвом предметів із дерева.

Із початком повномасштабного вторгнення став на захист Батьківщини від російських окупантів. Служив у складі військової частини А 4030. Виконував бойові завдання на території Донецької, Луганської та Харківської областей.

У Андрія Шая залишилися мама, сестра, племінники та швагро.

Нагадаємо,  21 березня у Львові попрощалися з Андрієм Шпаком, який загинув, захищаючи Україну від російських окупантів 8 січня.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності