• Головна
  • Війна
  • Я хочу, аби Путін прокидався роздратованим: американський сенатор розповів про можливість передачі Україні винищувачів

Я хочу, аби Путін прокидався роздратованим: американський сенатор розповів про можливість передачі Україні винищувачів

Я хочу, аби Путін прокидався роздратованим: американський сенатор розповів про можливість передачі Україні винищувачів

Сенатор-республіканець пояснив, чому американські політики затягують зі своїми рішеннями

Росіяни, коли США воювали у В’єтнамі та у Північній Кореї, постачали їхнім ворогам винищувачі та тренували ворожих пілотів. Відтак тепер настав час повернути борг.

Про це сенатор-республіканець зі штату Айдахо Джим Ріш розповів в інтерв’ю «Голосу Америки», відповідаючи на запитання про постачання Україні сучасних винищувачів.

Він розповів, що хоче, аби «Путін прокидався роздратованим», а не США переживали з приводу передачі Україні різного виду озброєння.

«Я підтримував надання винищувачів із самого початку. Моя позиція така: росіяни, коли ми воювали у В’єтнамі та у Північній Кореї, постачали нашим ворогам винищувачі та тренували ворожих пілотів, – тепер настав наш час повернути борг. Я не сприймаю виправдань на кшталт: «Ой, ми не можемо цього зробити, бо це якось роздратує Путіна, чи щось подібне». Я навпаки хочу, щоб він прокидався вранці роздратованим. Я хочу, щоб він думав, що з ним станеться, якщо він підніме ставки та посилить агресію. Я хочу, щоб він про це хвилювався, а не ми продовжували заламувати собі руки», - каже Джим Ріш.

За його словами, американські політики часто повторюють, мовляв, «не можуть це зробити, тому що це буде занадто», пояснюючи чосу вони не ухвалюють рішення щодо постачання Україні зброї.

«Цю війну потрібно закінчити і ми маємо допомогти в цьому. Ми маємо забезпечити українців усім, що стріляє, - в межах розумного авжеж, - і рухатись далі. Українці вразили світ своєю відданістю та перемогами. Сполучені Штати пройшли через схожі випробування у 1776-му році. Ми глибоко шануємо наших батьків-засновників, які боролись за нашу незалежність. Ми розуміємо цю боротьбу, коли дивимось на українців, які воюють за незалежність сьогодні. Сьогодні вони у тій самій ситуації, що й наші батьки-засновники колись», - наголосив сенатор-республіканець.

Нагадаємо, нещодавно міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що постачання Україні винищувачів, ймовірно, не відбудеться найближчим часом.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності