• Головна
  • Війна
  • Україна отримає від Нідерландів системи знешкодження мін: коли це станеться

Україна отримає від Нідерландів системи знешкодження мін: коли це станеться

Україна отримає від Нідерландів системи знешкодження мін: коли це станеться

В Україну поставлять два мінні тральщики класу Alkmaar

Нідерланди разом з Бельгією у 2025 році передадуть Україні системи виявлення та знешкодження мін для берегової охорони. Також ці дві країни навчатимуть українські підрозділи.

Про таке це 14 березня під час брифінгу в Одесі заявила міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен, пише «Суспільне».

Так, Нідерланди поставлять в Україну два мінні тральщики класу Alkmaar.

«У Нідерландах, як у мореплавній державі, у нас є велика морська традиція і ми розуміємо стратегічну та економічну важливість гаваней в Одесі для того, щоб імпортувати їжу, для того, щоб торгувати і це, безумовно, має зв’язок із рештою світу. Нідерланди надають два мінні тральщики класу Alkmaar і ми розпочнемо готувати українські підрозділи для того, щоб вони знали як використовувати ці човни», — розповіла Оллонгрен.

Водночас міністерка підкреслила стратегічну та економічну важливість гаваней Одещини для імпорту в рамках зернової угоди.

Натомість міністр оборони Олексій Рєзніков сказав, що для України принципово, щоб зернова ініціатива продовжувала свою дію.

«Вже декілька спроб було спровокувати зернову угоду з боку росіян. Ці провокації нічого їм не дали, тому що є принципова позиція і генерального секретаря ООН і пана президента Туреччини Ердогана, які є партнерами України в цій зерновій угоді. Завжди потрібно ставити собі питання: «Що є ключовою цінністю?». У даному випадку ключовою цінністю є нагодувати людей, які живуть в Африці, Азії, в яких може бути голод і нагодувати ми можемо українським зерном», — зазначив Резніков.

За його словами, питання про термін продовження зернової угоди — це торги. Тоді як головним лишається сам процес вивезення зерна.

«Наша задача це зробити. А питання вже 60 днів, 90 днів — це питання процесу, «торгів» за столом перемовин. Тому, мені здається, принципово, щоб зернова угода не припинялася», — наголосив міністр оборони України.

Нагадаємо, Нідерланди найближчим часом хочуть поставити Україні зенітно-ракетні системи «Patriot».

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності