• Головна
  • Війна
  • Де можливе бронювання військовозобов’язаних та яким є порядок його проведення

Де можливе бронювання військовозобов’язаних та яким є порядок його проведення

Де можливе бронювання військовозобов’язаних та яким є порядок його проведення

У Дрогобицькій РВА провели навчання щодо ведення військового обліку та особливостей бронювання військовозобов'язаних на підприємствах

Певні підприємства чи організації можуть бути визначені такими, що належать до підприємств критично важливої сфери. На таких підприємствах військовозобов’язаних можуть бронювати.

Про це пишуть на сайті Дрогобицької районної військової адміністрації.

Бронювання працівників можливе:

  • в органах державної влади, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, у разі, коли це необхідно для забезпечення функціонування зазначених органів;
  • на підприємствах, в установах і організаціях, яким встановлено мобілізаційні завдання;
  • на підприємствах, в установах і організаціях, які здійснюють виробництво товарів, виконання робіт і надання послуг, необхідних для забезпечення потреб Збройних Сил, інших військових формувань;
  • на підприємствах, в установах і організаціях, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

«Порядок бронювання військовозобов’язаних зараз виглядає наступним чином. Органи місцевого самоврядування, а також підприємства, яким встановлено мобзавдання…повинні звернутися до Дрогобицької районної військової адміністрації з необхідним пакетом документів. Після повної перевірки їх скерують для подальшого погодження Генштабу. Підприємства, які є потенційно критично важливими, спершу мають пройти етап визначення їх критичної важливості, звернувшись та отримавши відповідний документ від Львівської ОВА. Підприємство, яке визнано критично важливим, може звернутись до Дрогобицької РВА, або Львівської ОВА для подальшого погодження з Генштабом щодо безпосереднього бронювання військовозобов’язаних працівників», — зазначила завідувач сектору мобілізаційної роботи райдержадміністрації Соломія Федючка.

«Станом на сьогодні зустрічаємося з певними труднощами у цих напрямах роботи, оскільки з 31 січня набрала чинності нова Постанова КМУ щодо порядку і критеріїв бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації і на воєнний час. Усього визначили сім критеріїв, за якими підприємство чи організація можуть бути визначені такими, що належать до підприємств критично важливої сфери. Також виникають питання щодо ведення військового обліку, оскільки за усіма цими процесами має бути правильне юридичне оформлення», – зазначила керівник апарату Мар’яна Жук.

Нагадаємо, новий порядок бронювання військовозобов’язаних має ряд переваг перед попереднім. Перший заступник голови ОВА Андрій Годик називає нову процедуру доволі не простою, але водночас кращою за попередню. Нагадаємо, у Львівській обласній військовій адміністрації розповіли, хто підлягає військовому бронюванню.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності