• Головна
  • Війна
  • Протягом весни Данія планує передати Україні перші Leopard 1

Протягом весни Данія планує передати Україні перші Leopard 1

Протягом весни Данія планує передати Україні перші Leopard 1

Загалом Україні планують передати щонайменше 100 танків Leopard 1

Данія сподівається передати Україні перші танки Leopard 1 протягом весни 2023 року.

Про це заявив виконувач обов'язків міністра оборони Данії Троельс Лунд Поульсен, передає пресслужба відомства.

В.о. міністра оборони відвідав компанію Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft (FFG), щоб ознайомитися з роботою з підготовки танків Leopard 1 для України.

«Я дуже радий, що відвідав FFG. Я був там, щоб переконатися, що робота з підготовки танків Leopard 1 для України просувається, щоб ми могли відправити їх якнайшвидше. Я пишаюся тим, що Данія у співпраці з іншими країнами підтримує боротьбу України за свободу великою і важливою пожертвою, і ми все ще сподіваємось, що навесні зможемо поставити Україні перші танки», — заявив Поульсен.

Водночас у міністерстві нагадали, що уряд Данії за підтримки парламенту уклав договір про співпрацю з Німеччиною та Нідерландами. Зокрема, йдеться про передачу Україні щонайменше 100 танків Leopard 1.

«Наша співпраця з безоплатної передачі такої великої кількості танків Leopard 1 добре поєднується з постачанням танків в Україну іншими країнами, і наш спільний проєкт наголошує на важливості співпраці між країнами та промисловістю. Це абсолютно необхідно для продовження підтримки України», — додав данський чиновник.

Нагадаємо, у Бельгії розгорілися суперечки навколо відправки в Україну десятків «Леопардів» старої модифікації. Кілька років тому влада списала їх та продала місцевому бізнесменові. Він вирішив продати ці танки Брюсселю для їх подальшої передачі ЗСУ, втім це викликало бурхливі дебати.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності