• Головна
  • Війна
  • Кінцева мета – справедливий мир в Україні згідно зі Статутом ООН – Гутерреш

Кінцева мета – справедливий мир в Україні згідно зі Статутом ООН – Гутерреш

Кінцева мета – справедливий мир в Україні згідно зі Статутом ООН – Гутерреш

Наразі ООН продовжить працювати задля полегшення страждань людей в Україні та «мінімізації глобальних наслідків війни»

Кінцевою метою ООН у контексті розв'язаної Росією війни проти України є досягнення справедливого миру згідно зі Статутом ООН та міжнародним правом.

Про це Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш заявив під час спілкування зі ЗМІ після зустрічі з президентом Володимиром Зеленським у Києві.

«Позиція ООН абсолютно чітка – російське вторгнення в Україну є порушенням Статуту ООН та міжнародного права. Суверенітет, незалежність, єдність та територіальна цілісність України мають бути збережені згідно з міжнародно визнаними кордонами України. Наша кінцева мета також зрозуміла – справедливий мир згідно зі Статутом ООН та міжнародним правом і резолюцією Генасамблеї з нагоди річниці початку війни», - сказав Гуттереш.

Водночас він додав, що поки цього не досягнуто, ООН продовжить працювати задля полегшення страждань людей в Україні та «мінімізації глобальних наслідків війни». Також Генсек ООН висловив солідарність із постраждалими від війни.

«Ми маємо забезпечити ефективну відповідальність стосовно цього», - наголосив він.

Нагадаємо, нещодавно Генасамблея ООН ухвалила запропоновану Україною резолюцію до роковин російського вторгнення. Зокрема, вона закликає РФ зупинити бойові дії та вивести свої війська з України. Крім того, вона закріплює основні положення української «формули миру».

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності