• Головна
  • Війна
  • Обдурюють ворога на полі бою: чеська компанія виготовляє надувні приманки танків та HIMARS

Обдурюють ворога на полі бою: чеська компанія виготовляє надувні приманки танків та HIMARS

Обдурюють ворога на полі бою: чеська компанія виготовляє надувні приманки танків та HIMARS

Коштують такі приманки від 10 000 до 100 000 доларів

Війна в Україні збільшила потребу у важкій військовій техніці, зброї та літаках. Водночас це посприяло розвитку компанії Inflactech Decoys – чеського виробника підробленого військового обладнання. Зокрема, компанія виготовляє надувні приманки, які розміщують на передовій, аби ввести ворога в оману.

Про це пише Reuters.

Компанія має понад 30 типів надувних приманок реального розміру, які вона продає клієнтам по всьому світу. Виконавчий директор Войтех Фрессер Inflactech Decoys не підтверджує, що Україна є серед клієнтів, але каже, що очікує, що вони будуть працювати й в цьому напрямку.

«Я можу уявити, що якщо ми хочемо підтримати країну-партнера, яка опинилася в біді, ми надішлемо їй надувні приманки, і вони вже є або точно будуть», — сказав він.

Приманки виготовлені із синтетичного шовку та, окрім того, що вводять противника в оману візуально, мають тепловий слід й з’являються на радарах, щоб обдурити ворожу розвідку. Приманки упаковуються в мішки, які можуть нести від двох до чотирьох солдатів. Їх можна надути протягом 10 хвилин. Так, наприклад, надувний верх HIMARS без теплогенератора та компресорного обладнання важить 43 кг. Коштують такі приманки від 10 000 до 100 000 доларів.

«Якщо ви спонукаєте ворога знищити мою частину обладнання за допомогою чогось, що коштує вчетверо або, можливо, й у 20 разів дорожче, тоді ви виграєте економічно», — сказав Фрессер.

Після вторгнення Росії в Україну компанія Inflatech пережила бум свого бізнесу, збільшивши виробництво до десятків приманок на місяць. За словами директора компанії, спостерігає значне зростання й цього року — «на десятки а, можливо, й на понад 100%».

Нагадаємо, Україна має багатьох союзників у різних сферах діяльності майже у всьому світі. Одним із таких є компанія Brickmania, яка створює історично достовірні набори для військових конструкторів, надруковані на замовлення мініфігурки та супутні аксесуари. Вони використовуючи оригінальні конструктори LEGO та інші запчастини преміум-якості. А з початком повномасштабного вторгнення РФ в Україну вони стали підтримувати Україну інформаційно та фінансово. Детальніше про це можна дізнатись тут.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності