• Головна
  • Війна
  • Танків буде більше: Велика Британія подвоїть кількість Challenger 2, які отримає Україна

Танків буде більше: Велика Британія подвоїть кількість Challenger 2, які отримає Україна

Танків буде більше: Велика Британія подвоїть кількість Challenger 2, які отримає Україна

Велика Британія своїми рішеннями поступово формує консенсус щодо тих чи інших видів зброї

Україна отримає від Великої Британії вдвічі більше танків Challenger 2, ніж Лондон обіцяв спочатку. До цього зі Сполученого Королівства мали передати 14 танків. Таким чином, Україна отримає 28 Challenger 2.

Про це посол України у Великій Британії Вадим Пристайко розповів в інтерв’ю «Радіо Свобода».

За його словами, за результатами візиту президента Володимира Зеленського до Лондона у лютому було домовлено, що ця кількість зросте вдвічі. Відтак Велика Британія своїми рішеннями поступово формує консенсус щодо тих чи інших видів зброї.

«Так само було, до речі, з танками – це був проривний момент, коли було необхідно зсунути небажання всіх інших союзників. І, якщо ви пам’ятаєте, незважаючи на те, що оголошення було зроблено, саме офіційне підтвердження прем’єр-міністром забрало майже тиждень – для того, щоб він офіційно це повторив», - сказав Пристайко.

Водночас він додав, що зараз схожий процес може статись і з винищувачами.

«У цей час британці намагалися переконати всіх інших союзників, що є два варіанти: або Британія йде сама з цим оголошенням і пробиває цей пролом, в який мають зайти усі інші, або усі разом, як один фронт, як НАТО, зробимо цей дуже важливий крок. Цього разу Британія була успішна. Я думаю, той самий процес відбувається зараз з винищувачами», - зазначив посол України у Великій Британії.

Нагадаємо, міністр оборони Великої Британії пояснив причину затримки з формуванням танкових батальйонів для України. За словами Бена Воллеса, лише після ухвалення політичного рішення про постачання Україні танків багато країн дізналися про реальний стан справ з їхньою технікою.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності