• Головна
  • Війна
  • Нас було б просто знищено: командир РДК заявив, що Україна знала про їх операцію в Брянській області

Нас було б просто знищено: командир РДК заявив, що Україна знала про їх операцію в Брянській області

Нас було б просто знищено: командир РДК заявив, що Україна знала про їх операцію в Брянській області

Лідер руху підтвердив, що в одному з сіл дійсно сталася перестрілка, але йому нічого не відомо про жертви серед мирного населення

Українська влада знала про операцію «Русского добровольческого корпуса» в Брянській області.

Про це командир РДК Денис Нікітін заявив в інтерв'ю Financial Times.

«Як ви собі уявляєте, щоб я пройшов там вночі в темряві? Є заміновані мости, є камери, безпілотники з тепловізорами, є приховані спостережні пункти. Якби я ні з ким [у Збройних Силах України – ред.] це не погодив... Я думаю, нас було б просто знищено», - сказав Нікітін.

За його словами, в операції брали участь близько 45 осіб. Багато з них - члени партизанської підпільної мережі на території Росії.

Нікітін також розповів, що в одному з сіл дійсно сталася перестрілка, але йому нічого не відомо про жертви серед мирного населення.

«Вони [російська влада - ред.] відчули, наскільки вони беззахисні. Ми бігали і працювали в прикордонній зоні, яка має бути під найсуворішою охороною... Головне було нагадати росіянам, що ви можете і повинні братися за зброю. Ми підтримаємо всіх, хто хоче усунути цих кремлівських узурпаторів від влади», - зазначив командир РДК.

Нагадаємо, в Офісі Президента вважають, що події у Брянській області — свідома провокація з боку росіян.

Водночас двоє озброєних людей, які представились представниками «Російського добровольчого корпусу», взяли на себе відповідальність за інциденти у Брянській області РФ.

Тоді як Путін вкотре поширював всілякі вигадки, мовляв, злочини здійснюють неонацисти та їх господарі.

Натомість у ГУР кажуть, що цей інцидент є «продовженням трансформації Росії, її очищенням і звільненням від диктатури Путіна».

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності