• Головна
  • Війна
  • Ситуація на фронті: авіація ЗСУ завдала 11 ударів по позиціях ворога

Ситуація на фронті: авіація ЗСУ завдала 11 ударів по позиціях ворога

Військові

Генштаб ЗСУ вкотре фіксує евакуацію окремих категорій громадян із тимчасово окупованого Криму

Минулої доби ЗСУ відбили понад 85 атак противника на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках.

Про це 1 березня повідомляє Генштаб ЗСУ.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 11 ударів по районах зосередження окупантів. Окрім цього, ракетники й артилеристи уразили 9 районів зосередження живої сили та район зосередження озброєння і військової техніки противника. ЗСУ успішно обстріляли 2 позиції зенітно-ракетних комплексів РФ, станцію РЕБ та склад боєприпасів.

Водночас протягом минулої доби окупанти завдали 2 ракетних та 12 авіаційних ударів. Військові РФ для обстрілів України 28 лютого застосували 2 БпЛА «Шахед-136», але ці дрони збили наші воїни. Також ворог здійснив 68 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Через це є постраждалі серед цивільних.

Противник продовжує вести наступ на Бахмутському напрямку. Росіяни не припиняють штурмувати місто Бахмут. Також вони атакують позиції українських військових на Авдіївському та Шахтарському напрямках.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник веде оборону. На окремих ділянках намагається створити умови для переходу у наступ. Рівень загрози завдання загарбниками ракетних ударів залишається високим по всій території України.

Окрім цього, Генштаб ЗСУ вкотре фіксує евакуацію окремих категорій громадян із тимчасово окупованого Криму. Останнім часом військовослужбовці російських окупаційних військ, що дислокуються у Перевальному, відправляють свої сім’ї до Росії.

Нагадаємо, Росія намагається змінити тактику ракетних обстрілів України. В українській розвідці наголошують, що разом з енергетикою ворог хоче знищити й паливно-енергетичний сектор, аби зупинити постачання нафтопродуктів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності