• Головна
  • Війна
  • Війна в Україні почала перезавантаження НАТО — Зеленський

Війна в Україні почала перезавантаження НАТО — Зеленський

НАТО
Фото: Freepik

Також президент відзначив зміну ставлення світу до Росії

Війна в Україні запустила процеси перезавантаження НАТО.

Про це під час пресконференції заявив президент України Володимир Зеленський.

«Багато держав, а їх 20, які почали збільшувати свої оборонні бюджети. Тут постає питання — як реформувати інституційно безпеку у світі. Ось і відповідь — війна в Україні почала перезавантаження НАТО. Це всі побачили, що системи недосконалі й треба більш потужні речі. Я не про снаряди говорю, багато вкладається грошей у кіберпростір, захист від кібератак, інформаційну безпеку, дрони, новітні технології. Всі зрозуміли, що всі неуніверсальні, ось що відбувається. У більшості зараз йде реформування стану своєї оборонної системи. Мені здається, це дуже правильні кроки, тому що всі побачили, чого можна очікувати від РФ. ніхто не пішов купляти квіти - всі пішли купувати зброю та технології», - сказав Зеленський.

Водночас президент засудив поведінку світу щодо Росії, адже тривалий час країни йшли на компроміси.

«Всі думають, що щось не так з керівництвом РФ. Тепер ніхто не розвиває бізнес у РФ, всі навпаки, вводять санкції, попри те, що їм може бути через це боляче. Всі зрозуміли, що тебе підсажують на цю газову трубу, але завтра тобі буде холодно, бо одна людина подумала, що може забрати якусь територію чи бізнес тощо. Тоді люди зрозуміли — нам треба незалежність, щоб захистити своє суспільство», - зазначив український лідер.

Нагадаємо, Володимир Зеленський заявив, що ніхто не любить лузерів, як би це не звучало. Натомість перемоги дають впевненість як на полі бою, так і в політичному сенсі.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності