• Головна
  • Війна
  • Прем’єр-міністр Іспанії розповів, скільки танків Leopard зможуть надати Україні

Прем’єр-міністр Іспанії розповів, скільки танків Leopard зможуть надати Україні

Прем’єр-міністр Іспанії розповів, скільки танків Leopard зможуть надати Україні

Президент Зеленський також просив в Іспанії допомоги в захисті українського неба

Найближчим часом Іспанія визначиться щодо можливості надання Україні десяти танків Leopard 2 A4.

Про це заявив Прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес на спільній з Президентом Володимиром Зеленським пресконференції у Києві, пише Укрінформ.

«Як учора сказала міністерка оборони, ми надішлемо Україні шість танків Leopard 2A4 і в найближчі тижні подивимося, чи можемо збільшити цю цифру до десяти. Звичайно, ми допоможемо українським військовим навчитися використовувати ці танки», — сказав Санчес.

Коментуючи можливість допомоги в захисті українського неба, він зауважив, що про це просив Президент Зеленський, але Іспанія має вивчити це питання і поспілкуватися із союзниками з цього приводу.

Прем’єр-міністр Іспанії також акцентував, що допомога, яку Іспанія як член ЄС і НАТО надає Україні, спрямована на те, щоб захистити Україну від Росії.

«Україна ніколи не становила ніякої загрози для Росії, ми допомагаємо країні, яка захищає свій народ, на який напали. Маємо розуміти, що Путін порушує всі фундаментальні закони, порушує територіальну цілісність України, тому ця боротьба абсолютно законна, вона має отримувати нашу спільну допомогу», — наголосив Санчес.

Нагадаємо, Нідерланди разом із Німеччиною та Данією нададуть Україні понад 100 танків Leopard 2.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності