• Головна
  • Війна
  • Путін особисто підписує помилування засудженим росіянам, щоб вони вирушали на війну

Путін особисто підписує помилування засудженим росіянам, щоб вони вирушали на війну

Російський військовий

У поліцейській базі РФ знайшли підтвердження, що засуджених відправляють на фронт завдяки президентському помилуванню

Путін особисто помилує вбивць та злодіїв, щоб вони вирушали на війну.

Про це 17 лютого у своєму Telegram-каналі написав російський журналіст Андрєй Захаров.

Захаров пише, що головним питанням вербування ув’язнених у ПВК «Вагнер» було те, як юридично оформлюють їхній вихід на волю. Він пояснює, що єдиний легальний спосіб звільнити ґвалтівника, вбивцю чи злодія — помилування президента, але влада не хотіла це підтверджувати.

«Я можу сказати, що помилування здійснюється у суворій відповідності до закону», — тікав від відповіді Пєсков, коли його вкотре запитали, чи справді Путін помилував завербованих ув’язнених.

Разом з тим Захаров додає, що існує поліцейська база, яка містить інформацію про те, які злочини вчинила людина, коли була засуджена, де відбувала покарання і коли звільнилася.

«Я попросив людину, яка має доступ до ІБД-Ф (поліцейська база, — ред.), перевірити пару зеків, які засвітилися на відео з Пригожиним як приклад соціального ліфта „Вагнера“: позавчора у в’язниці — вчора на фронті — сьогодні вільний. Один — убивця, другий, говорячи дореволюційною мовою, — розбійник», — пише Захаров.

Журналіст зазначає, що обидва чоловіки мають таку позначну у базі: «Звільнений від подальшого відбування покарання на підставі указу президента „Про помилування“». Дата указу припадає на 6 липня 2022 року.

«У відкритих реєстрах його, зрозуміло, немає: найближчі опубліковані укази датовані 5 та 8 липня, і між ними, судячи з номерів, п’ять неопублікованих указів. Судимість в обох знята», — зауважує Захаров.

Він також наполягає, що указ про помилування від 6 липня не єдиний, а ув’язненим обіцяють помилування орієнтовно через пів року, хоча й оформлюють його, ймовірно, ще до відправлення на фронт.

Нагадаємо, Офіс Генпрокурора повідомив про підозру керівнику приватної військової компанії «Вагнер». За даними слідства, він вербував та готував підлеглих йому осіб до участі у бойових діях на території України.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності