• Головна
  • Війна
  • Візит Байдена у Польщу: про що буде говорити президент США

Візит Байдена у Польщу: про що буде говорити президент США

Візит Байдена у Польщу: про що буде говорити президент США

Візит Джо Байдена до Польщі відбудеться 20-22 лютого

Під час візиту до Варшави президент Джо Байден особисто подякує Польщі за її ставлення до війни в Україні. Він також розповість про те, що необхідно для підтримки України в майбутньому.

Про це повідомив речник Ради національної безпеки США Джон Кірбі, пише RMF 24.

«Він дуже чекає зустрічі з президентом Дудою і хоче подякувати полякам за дивовижну підтримку, яку вони надали не лише американським військам у Польщі, а й нашим зусиллям з координації військової допомоги, а також за щедрість поляків у прийомі мільйон українських біженців», – заявив представник Білого дому.

Водночас він запевнив, що допомога з боку США не припиниться. А відповідаючи на запитання про можливість зустрічі між президентом Байденом і Володимиром Зеленським, Кірбі сказав, що наразі це не планується, але підкреслив, що два лідери підтримують регулярний контакт.

Також Кірбі торкнувся питання наступу Росії на Донбасі. Так, він оцінив, що нинішні атаки Росії в районі Бахмута є в основному справою «вагнерівців», які мотивовані «егоїстичним бажанням Пригожина» взяти під контроль місцеві шахти.

«Я не знаю, в якому напрямку це піде, але навіть якщо росіяни зможуть отримати (Бахмут), вони не досягнуть нічого у плані стратегічного значення. Важко сказати, що те, що ми зараз бачимо на Донбасі, – це якийсь грандіозний наступ», – сказав речник Ради національної безпеки США.

Нагадаємо, візит Джо Байдена до Польщі відбудеться 20-22 лютого. Натомість промова президента США перед поляками запланована на вівторок, 21 лютого.

Додамо, що США попереджають Україну про переломний момент війни, а також розуміють, що з наближенням першої річниці повномасштабного вторгнення Білий дім побоюється, що потік зброї буде важче знайти.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності