• Головна
  • Війна
  • Київський ресторатор після повернення з полону вперше звернувся до українців

Київський ресторатор після повернення з полону вперше звернувся до українців

Київський ресторатор після повернення з полону вперше звернувся до українців

Чоловік став відомим завдяки щемливим кадрам після звільнення з полону

Українців вразило фото та відео одного з військових ЗСУ, яких звільнили за обміном з російського полону 4 лютого. З’ясувалося, що це Максим Колесников, мобілізований київський бізнесмен, який потрапив у полон у березні 2022 року під Києвом.

І ось у п’ятницю, 10 лютого, він вперше з березня 2022 року зробив допис у соцмережах.

«Доброго дня. Я повернувся. Дякую своїй коханій дружині, дякую всім людям та службам, які зробили все можливе і неможливе для цього. Дякую батькам, що дочекалися живими. Дякую друзям, що пам’ятали. Дякую всім, хто підтримує та допомагає, дякую яблукові на пропускному пункті за смак та хвилинку слави. Я щасливий бути в Україні. Щасливий побачити, що країна стоїть, живе, перемагає. Слава Україні!», - написав Макс Колесников.

Макс Колесников – родом із Донецька, але переїхав із родиною до Києва. Працював у бізнесі, був ресторатором, директором із маркетингу й реклами в мережах Eldorado, «Аптека доброго дня» тощо.

Воїн захищав Україну, ще коли був мобілізований до ЗСУ в час АТО, служив у 26-й артилерійській бригаді. Багато українських видань публікували розповіді Колесникова під назвою «Щоденник мобілізованого». Під час служби пів року займався забезпеченням армії в Офісі реформ при Кабміні, а у 2022 році знову став до лав Збройних Сил України.

Про захоплення у полон групи українських військовослужбовців, які захищали Київщину, російські пропагандисти повідомили наприкінці березня 2022 року. Тоді на пропагандистському каналі «Рен ТВ» показали й Максима Колесникова.

«Офіційно вони видаються солдатами ЗСУ, проте символіка на їхньому одязі та татуювання говорять про неонацистські погляди. Саме такі військовослужбовці поширюють максимально агресивні ідеї щодо Росії та її жителів», –  заявляли пропагандисти.

При цьому на відео Колесников відмовився назвати українців «нацистами», як того вимагали від нього окупанти.

Нагадаємо, 4 лютого з полону також вдалося повернути військовослужбовця із Золочівщини.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності