• Головна
  • Війна
  • Німеччина відправить в Україну 88 танків Leopard 1 — ЗМІ

Німеччина відправить в Україну 88 танків Leopard 1 — ЗМІ

Німеччина відправить в Україну 88 танків Leopard 1 — ЗМІ

Німеччина також розглядає можливість викупу 15 ЗРК Gepard, які є у Катару

У п'ятницю, 3 лютого, німецькі ЗМІ повідомили, що уряд ФРН схвалив передачу Києву 88 танків Leopard 1. Цей крок свідчить про зміну політики Берліна щодо танків для України, адже дев’ять днів тому канцелярія оголосила, що надішле одну роту танків Leopard 2 до Києва в рамках європейської «танкової коаліції».

Про це пише Politico.

Берлін схвалив плани німецького виробника зброї Rheinmetall продати Києву десятки старих Leopard після ремонту загальною вартістю понад 100 мільйонів євро, повідомляє Süddeutsche Zeitung з посиланням на джерела в уряді. Однак це ризикує створити труднощі у поставках, оскільки Leopard 1 більше не виробляються, а їхні снаряди мають інший калібр, ніж у Leopard 2.

Крім того, Німеччина також розглядає можливість викупу 15 ЗРК Gepard, які є у Катару. Але це також може спровокувати деякі проблеми — боєприпаси для них виготовляються у Швейцарії, яка поки що відмовляється схвалити реекспорт в Україну на тій підставі, що це порушить її нейтралітет. Однак деякі швейцарські законодавці наполягають на тому, щоб країна переглянула свою позицію.

Нагадаємо, західні партнери думають надати Україні 321 важкий танк.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності