• Головна
  • Війна
  • США викрили мережу осіб з усього світу, які допомагали Росії обходити санкції та підтримували оборонний комплекс РФ

США викрили мережу осіб з усього світу, які допомагали Росії обходити санкції та підтримували оборонний комплекс РФ

Сенат США

Проти них вже запровадили певні обмеження

США викрили низку осіб, які допомагали оборонному комплексу РФ в обхід санкцій.

Про це пише «Європейська правда».

Управління з контролю за іноземними активами міністерства фінансів США 1 лютого оголосило про викриття мережі осіб, які допомагали Росії підтримувати військово-промисловий комплекс в обхід санкцій. Туди входило 10 фізичних та 12 юридичних осіб з усього світу. Проти них вже запровадили певні обмеження.

Під санкції потрапили компанії з Болгарії, Ізраїлю, Кіпру, Латвії та Сінгапуру. Вони пов'язані з електронно-обчислювальним обладнанням, оборонними розробками, торгівлею та будівництвом.

«Відчайдушні спроби Росії використовувати маріонеток для того, щоб обійти санкції США, демонструють, що санкції значно ускладнили та зробили дорожчим для російського ВПК відновлення постачання військової машини Путіна»,— заявив заступник міністра фінансів Воллі Адеємо.

За інформацією Міністерства фінансів США, мережу очолював російсько-кіпрський торговець зброєю Ігор Зіменков. Він разом зі спільниками брав участь у проєктах, пов'язаних із російським оборонним комплексом, зокрема постачали у РФ високотехнологічні пристрої після початку повномасштабної агресії проти України. Також вони використовували підставні компанії для перекачування грошей з закордону.

Додамо, Рада ЄС прийняла рішення не знімати усі раніше введені санкції проти Росії до кінця липня 2023 року.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності