• Головна
  • Війна
  • Обмежено придатні до військової служби: у ЗСУ розповіли, де може служити ця категорія військовозобов’язаних

Обмежено придатні до військової служби: у ЗСУ розповіли, де може служити ця категорія військовозобов’язаних

ЗСУ

Обмежено придатні військовозобов’язані можуть навіть виконувати завдання на передовій, якщо їм дозволяє стан здоров’я

Обмежено придатних до служби за станом здоров’я військовослужбовців можуть мобілізувати. Втім, їхня служба проходитиме не у бойових частинах, а у частинах забезпечення.

Про це повідомив начальник управління персоналу штабу командування Сухопутних військ ЗСУ полковник Роман Горбач на платформі Military Media Centre.

Крім того, люди, яких військово-лікарняні комісії визнали обмежено придатними до служби, можуть служити в установах та навчальних закладах Міністерства оборони, в територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки, в інших небойових підрозділах.

Зазначається, що згідно з положенням про військово-лікарську експертизу в ЗСУ, є особи, які не придатні до служби у мирний час, але обмежено придатні у воєнний час.

Це означає, що військовослужбовець не може потрапити до, наприклад, десантних військ, танкових військ, морської піхоти, але може виконувати штабну чи тилову роботу.

Військовослужбовці, визнані обмежено придатними до військової служби, можуть служити у штабах, у підрозділах забезпечення, військових комісаріатах, установах, організаціях, навчальних закладах тощо.

Також обмежено придатні військовозобов’язані можуть навіть виконувати завдання на передовій, якщо їм дозволяє стан здоров’я.

Військово-лікарська комісія може довільно вказувати у висновку, які види служби та роботи протипоказані таким особам.

Нагадаємо, в Україні триває воєнний стан та загальна мобілізація, що введені через повномасштабне військове вторгнення Росії. Наразі немає нових хвиль мобілізації.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності