• Головна
  • Війна
  • Пригожин просить Гіркіна приєднатися до «вагнерівців», той призначив перемовини

Пригожин просить Гіркіна приєднатися до «вагнерівців», той призначив перемовини

Пригожин просить Гіркіна приєднатися до «вагнерівців», той призначив перемовини

За словами керівника «вагнерівців», високу посаду терористу ніхто не обіцяє, однак кандидатуру Гіркіна розглянуть

Засновник ПВК «Вагнер» Євгєній Пригожин запросив «ексміністра оборони ДНР» та терориста Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) приєднатися до армії колишніх ув’язнених.

Про це пише російське видання «РБК» 26 січня.

Попри те, що у Стрєлкова є значний бойовий досвід, очільник ПВК «Вагнер» повідомив, що той «ще має показати свої можливості».

«Я, як старший начальник ПВК „Вагнер“, запрошую пана Гіркіна на фронт, щоб перевірити правильність його позиції і використати, як він заявляв, його бойовий досвід», — звернувся до Гіркіна Пригожин.

Проте, за словами керівника «вагнерівців», високу посаду терористу ніхто не обіцяє. Однак кандидатуру Гіркіна розглянуть навіть попри те, що до нього є «вкрай негативне ставлення».

Водночас «ексміністр оборони ДНР» вже встиг відреагувати на слова Пригожина та пообіцяв їх розглянути.

«У будь-якому разі я готовий розглянути цю пропозицію — не погодитися, а розглянути — якщо вона буде зроблена в нормальному вигляді і якщо вона мене влаштує», — заявив Стрєлков.

Нагадаємо, 17 листопада суд у Гаазі визнав Ігоря Гіркіна, Сергія Дубінського і Леоніда Харченка винними у знищенні літака MH17 і вбивстві 298 пасажирів. Їх заочно засудили до довічного ув’язнення. Водночас суддя постановив, що Гіркін не давав розпорядження про збиття літака, однак він відповідав за збиття українських літаків та гелікоптерів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності