• Головна
  • Війна
  • Війна забрала життя у двох відомих українських спортсменів

Війна забрала життя у двох відомих українських спортсменів

Свічка

Захисники загинули під Сватовим

На війні проти російських загарбників під Сватовим загинули майстер спорту України з дзюдо та самбо Максим Чумак та головний тренер київської команди Mafia Swim Team, ультраплавець, чемпіон, рекордсмен Михайло Кобижча.

Про це повідомляє Верховна Рада України.

На спортивному рахунку Максима Чумака багато перемог Всеукраїнського та міжнародного рівнів. Від початку повномасштабного вторгнення Максим добровільно вступив до лав Нацгвардії України.

Указом президента 38-річний Максим був нагороджений почесним орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Нагородили захисника за особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, сумлінне та бездоганне служіння Українському народу.

Михайло Кобижча був кандидатом у майстри спорту з плавання та майстром спорту із сучасного п’ятиборства.

Михайло добровільно пішов боронити рідну країну. Був поранений, але після лікування повернувся на передову. У грудні йому виповнилося лише 37 років.

Нагадаємо, під час оборони Бахмута 21 січня загинув воїн з Трускавця Роман Жук з позивним «Аркан». Боєць отримав чисельні осколкові поранення, один з уламків потрапив у серце Романа. Військовому було лише 30 років.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності