• Головна
  • Війна
  • У Білорусі виготовляють «зуби дракона» для «Лінії Вагнера»

У Білорусі виготовляють «зуби дракона» для «Лінії Вагнера»

У Білорусі виготовляють «зуби дракона» для «Лінії Вагнера»

Їх використовують на тимчасово окупованих територіях України

«Зуби дракона», що використовують для оборони, вже понад місяць виробляються на білоруському заводі в Гомелі. Звідти вони  вирушають до Росії.

Про це повідомляє моніторингова група «Беларускі Гаюн».

Відомо, що оборонні споруди для окупантів виготовляють на заводі залізобетонних виробів в Гомелі. За попередньою інформацією, «Гомельзалізобетон» – не єдине білоруське підприємство, яке виробляє такі протитанкові засоби.

Також зазначають, що саме такі піраміди використовує ПВК «Вагнера» при будівництві своєї так званої «Лінії Вагнера» на тимчасово окупованих територіях України.

Перевозять укріплення на вантажівках-довгомірах, найчастіше марки КамАЗ з номерами як РФ, так і Білорусі. В одній вантажівці перевозять по 15-20 «зубів»

Додамо, що «зуби дракона» виробляються із залізобетону і вони мають висоту від 90 до 120 сантиметрів. Вперше укріплення використовували за часів Другої світової війни, щоб перешкодити просуванню піхоти і танків.

Окупанти застосовують пірамідальні укріплення при створенні оборонних ліній на тимчасово окупованих територіях. Їх помітили в Маріуполі, Мелітополі та Криму.

«Зуби дракона» також встановлюють у Бєлгородській області, щоб нібито перешкодити наступу ЗСУ.

Минулої осені українські захисники показали, що «зуби дракона» не здатні зупинити техніку. На одному з відео бійці наїхали на ці піраміди, трохи підскочили і рушили далі.

Нагадаємо, 16 січня у Білорусі розпочалися спільні з росіянами авіаційні навчання.

 

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності