• Головна
  • Війна
  • Вину причетних осіб доводитимуть у судах: в Офісі Генпрокурора не сумніваються, що Іран постачає дрони РФ

Вину причетних осіб доводитимуть у судах: в Офісі Генпрокурора не сумніваються, що Іран постачає дрони РФ

Вину причетних осіб доводитимуть у судах: в Офісі Генпрокурора не сумніваються, що Іран постачає дрони РФ

Про це свідчать оперативні дані й дані розвідувальних підрозділів як українських, так і міжнародних партнерів

Органи прокуратури та слідства мають інформацію про постачання Іраном дронів до Росії. Наразі доказова база ще збирається, а вину посадових і фізичних осіб доводитимуть у судах.

Про це керівник Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Офісу Генпрокурора Юрій Бєлоусов заявив в ефірі телемарафону.

«В органів прокуратури, органів слідства немає жодних сумнівів, що посадові особи, юридичні особи і фізичні особи Ірану причетні до виробництва і постачання цих дронів до російської федерації з метою їх подальшого використання проти нашого народу» - сказав Бєлоусов.

За його словами, про це свідчать оперативні дані й дані розвідувальних підрозділів як українських, так і міжнародних партнерів. Він також зазначив, що винуватість тих чи інших осіб будуть доводити як у національних, так і міжнародних судах.

Водночас представник ОГП запевняє, що доказів вини посадових осіб і фізичних осіб Ірану, а також представників будь-яких інших країн, які сприяють Ірану у розробці або поставці цих дронів, їх використанню в Україні, буде достатньо.

«Для нас украй важливо простежити весь ланцюжок від виробництва до постачання і безпосереднього використання. Усі особи, які постачають комплектуючі, які збирають ці дороги, які постачають, які навчають росіян використовувати ці дрони, і ті особи, які безпосередньо запускають дрони по наших громадянах, по наших містах, усі вони мають бути ідентифіковані», - наголосив Бєлоусов.

Він додав, що це тисячі людей, по багатьох з яких уже є інформація, але для ідентифікації інших потрібен час.

Нагадаємо, очільник МЗС Ірану заявив, що Іран визнає суверенітет і територіальну цілісність країн, зокрема й України, в рамках міжнародних законів. Тож, попри чудові стосунки Тегерана і Москви, їхня країна не визнає анексії Криму, Луганської та Донецької областей.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності