• Головна
  • Війна
  • Якщо Німеччина передасть Україні танки, то не раніше, ніж за рік — ЗМІ

Якщо Німеччина передасть Україні танки, то не раніше, ніж за рік — ЗМІ

Якщо Німеччина передасть Україні танки, то не раніше, ніж за рік — ЗМІ

Танки не лише перефарбовують, але й повністю переобладнують для використання на війні

Якщо Уряд Німеччини погодиться передати танки Україні, німецький виробник зброї Rheinmetall, який має в запасі 22 танки Leopard 2, зможе їх підготувати до відправки за рік.

Про це пише УНН, посилаючись на слова керівника компанії Арміна Паппергера.

Раніше цього місяця Німеччина оголосила, що надасть Україні бойові машини піхоти Marder. Але Київ також запросив важчі машини, такі як танки Leopard, які є значним кроком у західній підтримці України.

«У нас ще є 22 машини Leopard 2, які ми могли б підготувати до експлуатації та доставити в Україну. У нас залишилося близько 88 машин Leopard 1. Але ми не можемо відремонтувати ці танки без замовлення, оскільки витрати становлять декілька сотень мільйонів євро. Rheinmetall не може фінансувати це заздалегідь», — пояснив Паппергер.

За його словами, підготовка до відправки може зайняти близько року, оскільки танки не лише перефарбовуються, але й повністю переобладнуються для використання на війні.

«Їх повністю розбирають та відновлюють. Це означає, що навіть якщо завтра буде ухвалено рішення про те, що ми можемо відправити наші танки Leopard до Києва — постачання триватиме до початку наступного року», — додав голова компанії.

Нагадаємо, Україна отримає від Великої Британії танки Challenger 2.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності