• Головна
  • Війна
  • Перелік загиблих зростає з кожною годиною: Зеленський відреагував на удар росіян по Дніпру

Перелік загиблих зростає з кожною годиною: Зеленський відреагував на удар росіян по Дніпру

Перелік загиблих зростає з кожною годиною: Зеленський відреагував на удар росіян по Дніпру

Президент в черговий раз закликав міжнародних партнерів передати Україні все необхідне озброєння для боротьби з окупантами

Росія 14 січня завдала чергового масованого ракетного удару по українських містах. Київ, Харків, Одеса, Кривий Ріг, Дніпро, Вінниця, Ладижин, Бурштин, Хмельницький та інші міста були мішенями країни-агресора. У місті Дніпрі внаслідок цього російського удару зруйновано житловий будинок.

Про це у своєму вечірньому зверненні розповів президент Володимир Зеленський.

За його словами, вдалося врятувати десятки людей – поранених і травмованих. Їм наразі надається допомога.

«Розбір завалів іще досі продовжується і триватиме всю ніч. Скільки всього людей під завалами, поки що невідомо. На жаль, перелік загиблих зростає з кожною годиною... Мої співчуття рідним і близьким. Усі служби зараз працюють у місцях, куди влучили російські ракети», - сказав Зеленський.

Президент додав, що є влучання й в обʼєкти енергетичної інфраструктури. У звʼязку із цим найскладніша ситуація на Харківщині та в Київській області.

Водночас Зеленський в черговий раз закликав міжнародних партнерів передати Україні все необхідне озброєння для боротьби з окупантами.

«Чи можна зупинити російський терор? Так. Чи можна зробити це якось інакше, ніж на полі бою в Україні? На жаль, ні. Це можна і треба зробити на нашій землі, у нашому небі, у нашому морі. Що для цього потрібно? Та зброя, яка є на складах у наших партнерів і якої так очікують наші воїни. Увесь світ знає, що і як здатне зупинити тих, хто сіє смерть. І я дякую всім, хто нам у цьому допомагає!», - наголосив глава держави.

Додамо, що станом на 19:30 відомо про 5 загиблих внаслідок ракетної атаки росіян по житловій багатоповерхівці у Дніпрі. Водночас майже 60 людей поранені, з них 12 - діти.

Нагадаємо, 14 січня російські окупаційні війська завдали масованого ракетного удару по об’єктах критичної інфраструктури. Натомість сили ППО знищили 25 із 38 ракет різних типів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності