• Головна
  • Війна
  • Ситуація на фронті: ЗСУ відбили атаки ворога на півночі Луганщини та Бахмутському і Донецькому напрямках

Ситуація на фронті: ЗСУ відбили атаки ворога на півночі Луганщини та Бахмутському і Донецькому напрямках

Ситуація на фронті: ЗСУ відбили атаки ворога на півночі Луганщини та Бахмутському і Донецькому напрямках

За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Стельмахівка, Макіївка і Білогорівка Луганської області та Спірне, Роздолівка, Сіль, Красна Гора, Підгородне, Бахмут, Кліщіївка, Предтечине, Курдюмівка, Водяне, Невельське, Красногорівка, Мар’їнка та Велика Новосілка Донецької області.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Водночас противник завдав 5 ракетних ударів по мирних містах Костянтинівка, Краматорськ та Запоріжжя. Також окупанти здійснили 52 обстріли з РСЗВ та 18 авіаударів.

Російські окупанти продовжують чинити тиск на місцеве населення тимчасово захопленої території Херсонської області, яке відмовляється співпрацювати з окупаційною владою, здійснюють побудинкові обходи. До того ж, загарбників турбує проукраїнська налаштованість громадян регіону, що становить для них загрозу.

В окремих населених пунктах Мелітопольського району Запорізької області противник проводить фільтраційні заходи. Під час перевірки особливу увагу окупанти приділяють телефонам, шукають підтвердження співробітництва із Силами оборони України.

Стало відомо про замовлення цивільного спецодягу з логотипами «роснефть» та «електросталь» для особового складу одного із підрозділів загарбників, що діє на Новопавлівському напрямку у Волноваському районі Донецької області. Очевидно, що з певною метою противник намагається приховати свою належність до російських окупаційних військ.

Авіація Сил оборони України протягом минулої доби завдала 16 ударів по районах зосередження противника, а також 5 ударів по позиціях його зенітно-ракетних комплексів.

В той же час наші захисники збили ворожий літак Су-25 та безпілотний літальний апарат типу «Орлан-10».

Українські підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 3 пункти управління, 12 районів зосередження живої сили та військової техніки противника, ворожий зенітний ракетний комплекс С-300, 3 склади боєприпасів, а також 3 інших важливих об’єкти окупантів.

Нагадаємо, Генштаб розповів про плани Росії із захоплення нових територій України.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності