• Головна
  • Війна
  • «Війна проти України послаблює Росію. Це гарні новини!», — спецслужби Польщі 

«Війна проти України послаблює Росію. Це гарні новини!», — спецслужби Польщі 

«Війна проти України послаблює Росію. Це гарні новини!», — спецслужби Польщі

Росія занурюється у хаос

Уповноважений уряду з питань безпеки інформаційного простору Польщі Станіслав Жарин заявив, що Росія занурюється в хаос, а розв'язана нею війна проти України все інтенсивніше ослаблює країну-терориста.

Про це пише видання ukrayina.pl.

На своїй сторінці у Twitter Станіслав Жарин вказав на нещодавні російські фейки щодо участі поляків у війні в Україні. Зокрема, пропаганда РФ продовжує поширювати неправдиву інформацію про масову участь польських найманців у російсько-українській війні та величезні втрати серед них. Уповноважений уряду з питань безпеки інформаційного простору Польщі нагадав, що ця тема є постійним елементом пропагандистської діяльності, спрямованої на самих росіян. 

«Масові затримання в Москві, панічні дії внутрішніх служб, вуличні облави на призовників, пожежі, що знищують російські міста, вибухи на військових базах — останні дані свідчать про те, що Росія занурюється у хаос», — заявив представник польських спецслужб.

Він наголосив, що до цього додаються наростаюча в РФ економічна криза, нездатність Росії забезпечити громадян «навіть елементарними послугами».

«Війна проти України послаблює Росію. Це гарні новини!», — додав він.

Нещодавно уповноважений уряду Польщі з безпеки інформаційного простору та заступник міністра-координатора спецслужб Станіслав Жарин писав у Twitter, що хоча медіа постійно зосереджують увагу на російському диктаторі Володимирі Путіну, війну проти України розпочав і веде не лише він, а вся просочена імперською ідеологією Росія. 

 «ЗМІ... пишуть про рішення Путіна, розпускають чутки, шукають його психічні та фізичні захворювання, і це створює враження, що війна проти України, — «особиста місія Путіна». Але називати війну проти України «війною одного Путіна» — це йти проти реальності», — вважає Жарин.

Він пише, що «агресія проти України, — це дії всієї держави» і «є результатом не особистих планів Путіна, а імперської політики Кремля».

Жарин заявляє, що зосередження уваги на Путіні може створити ілюзію, що його усунення з посади «змінить Росію та уможливить нормальну співпрацю».

«Але на такі зміни сподіватися не можна. Не один Путін відповідальний за агресивний імперіалізм Росії. Її політика не зміниться, навіть якщо в Кремлі відбудуться перестановки. Російський імперіалізм випливає з самої природи цієї держави, і щоб змінити це, доведеться зупинити російський імперіалізм», — вважає Жарин.

Нагадаємо, представник ГУР МО Андрій Черняк зазначив, що РФ буде намагатися проводити нові наступи на фронті, росіяни можуть піти одночасно з півночі та сходу.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності