• Головна
  • Війна
  • «Ми знаємо всі процедурні питання»: українська розвідка слідкує за ядерною складовою Росії

«Ми знаємо всі процедурні питання»: українська розвідка слідкує за ядерною складовою Росії

Ядерна зброя росії
Фото: Gettyimages

ГУР МО України має досвід моніторингу та розвідки стратегічних та інших навчань саме ядерних сил

Росія у своєму арсеналі має всі види ядерної зброї: як тактичну, так і стратегічну. Втім воєнна розвідка України постійно слідкує за її переміщенням.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький в етері національного телемарафону.

«По-перше, ми знаємо усі місця зберігання. По-друге, ми знаємо кількість і розміщення носіїв ядерної зброї саме тактичного рівня. Ми постійно відслідковуємо всі переміщення всіх носіїв. Ми слідкуємо за активними заходами, які може проводити чи проводить дванадцяте головне управління міністерства оборони РФ. Саме воно відповідає за підготовку і доставку ядерних зарядів до зброї», — зазначив Вадим Скібіцький.

За його словами, попри те, що процес непростий, ГУР МО України має досвід моніторингу та розвідки стратегічних та інших навчань саме ядерних сил, які проводилися починаючи від 2014 року і раніше.

«Тобто ми знаємо всі процедурні питання. Через це ГУР МО України постійно тримає на контролі саме ядерну складову збройних сил Росії», — підкреслює представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Нагадаємо, очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов в інтерв’ю в ефірі національного телемарафону розповів, що у РФ лишилося ракет лише на два масовані удари по Україні.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності