• Головна
  • Війна
  • Російські окупанти викрали 30 мерів: Кличко розповів, як на це реагували їх колеги

Російські окупанти викрали 30 мерів: Кличко розповів, як на це реагували їх колеги

Російські окупанти викрали 30 мерів: Кличко розповів, як на це реагували їх колеги

Асоціація міст України кілька разів зверталася до уряду по інструкції, чи слід евакуюватися головам міст, які можуть опинитись в окупації

Від початку вторгнення в Україну окупанти викрали мерів понад 30 українських міст. Семеро з них досі вважаються зниклими безвісти.

Про це міський голова Києва Віталій Кличко заявив в інтерв'ю Der Spiegel.

«Мери були цілями усюди. Росіяни намагалися заарештовувати мерів та використовувати різні методи, щоб змусити їх співпрацювати. По всій країні було викрадено понад 30 мерів, які залишилися зі своїми громадами», — сказав Кличко.

Мер Києва зазначив, що очолювана ним Асоціація міст України кілька разів зверталася до уряду по інструкції, чи слід евакуюватися головам міст, які можуть опинитись в окупації.

«Ситуація була складною: якщо ти залишаєшся зі своєю громадою, ти зрадник. Якщо ви хочете залишити свою спільноту й евакуюватися, ви наляканий кіт. Що ти там маєш робити? Я говорю тут як голова Асоціації міст України. Ми кілька разів зверталися до уряду за інструкціями: залишатися чи евакуюватися? Але чіткої відповіді ми не отримали», — зауважив Кличко.

Водночас мер Києва підкреслив, що сам ніколи не думав про евакуацію зі столиці.

Нагадаємо, росіяни на тимчасово окупованих територіях шукають дітей, які вчаться в українських онлайн-школах.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності