• Головна
  • Війна
  • Семимісячна пауза в тренуванні сильно позначилася на моїх можливостях: відомий легкоатлет боронить Донеччину від окупантів

Семимісячна пауза в тренуванні сильно позначилася на моїх можливостях: відомий легкоатлет боронить Донеччину від окупантів

Семимісячна пауза в тренуванні сильно позначилася на моїх можливостях: відомий легкоатлет боронить Донеччину від окупантів

Минули місяці війни, і Андрія Ткачука, який від 5 жовтня боронить Україну у складі батальйону «Карпатська Січ», нагородили медаллю «Захисник України»

Легкоатлет Андрій Ткачук з позивним «бродяга» боронить Україну на позиціях у районі Лиману. У березні воїн отримав поранення у бою біля Запоріжжя. Йому з іще одним захисником довелося провести довгу морозну ніч в лісопосадці, перш ніж їх змогли евакуювати.

Про це у Facebook повідомив Олег Тягнибок.

Андрій Ткачук спеціалізується на бігу на ультрамарафонські дистанції та трейлі. Він багаторазовий чемпіон України з добового та дводобового бігу, учасник чемпіонату світу з трейлу, а також чемпіонатів світу та Європи з добового бігу.

Минули місяці війни, і Андрія Ткачука, який від 5 жовтня боронить Україну у складі батальйону «Карпатська Січ», нагородили медаллю «Захисник України».

«Доволі несподівано та приємно... Не знаю, за що саме, мабуть, за дві невеличкі дірки у лівому плечі та правому передпліччі, які я отримав ще 6 березня у с. Щербаки на Запоріжжі... Служу народу України!», написав Андрій Ткачук у Facebook.

Як почувається після поранення та де перебуває зараз

Прекрасно. Моє поранення було легким, і я про нього забув ще у кінці березня. Зараз ми у районі Лиману. Знову ведемо позиційну війну. Але москалі постійно намагаються зайти на наші позиції та вибити нас звідти. Ми, у свою чергу, доволі ефективно не даємо їм цього зробити.

Що за час війни зрозумів про ворога та чого чекає від зими

Та нічого такого, про що я не дізнався про нього ще у 14-15-му роках... Чекаю сухої та теплої погоди, бо навесні трохи відморозив собі пальці на ногах, і зараз став дуже чутливий до холоду. Це дуже дошкуляє, коли ти сидиш вночі нерухомо на спостережному пункті.

Фронтовий «готель», який облаштували бійці

Про той бліндаж, що на відео у моїх соцмережах? Та це добротна та простора нора, у якій доволі стабільна плюсова температура. Хто її початково облаштовував, я достеменно не знаю, але вже мої побратими остаточно обладнали бліндаж. Мінус у ньому той, що, якщо щось, то вже нема сенсу когось відкопувати.

Хай б'є годинник ніч настаєМинають дні а я ще є

Posted by Андрій Бродяга Ткачук on Monday, December 12, 2022

Про свої бажання

Майже семимісячна пауза в тренувальному процесі дуже сильно позначилася на моїх можливостях, але таки пробіг одне «довге» тренування в 17+ км… Сподіваюся, що у наступній відпустці пробіжу не менше, ніж цього разу.

Нагадаємо, двох військових зі Львівщини нагородили медаллю «Захисник України».

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності