• Головна
  • Війна
  • Системно дезінформують диктатора: оточення путіна не повідомляє йому погані новини з фронту

Системно дезінформують диктатора: оточення путіна не повідомляє йому погані новини з фронту

Системно дезінформують диктатора: оточення путіна не повідомляє йому погані новини з фронту

В таких зведеннях іноді застаріла на кілька днів інформація, оскільки перед тим, як потрапити до путіна, вона проходить через фільтри спецслужб

Оточення президента рф владіміра путіна системно дезінформує його про ситуацію на фронті в Україні. Зокрема, йому намагаються не повідомляти погані новини.

Про це пише The Wall Street Journal, посилаючись на чинних та відставних функціонерів і розвідників у росії та на Заході, а також з «людьми, близькими до кремля».

Так, у російського диктатора «дуже обмежене уявлення про реальний стан речей», який стосується війни в Україні. WSJ зазначає, що кожного ранку путін отримує письмове зведення з фронту, в якому акцент завжди робиться на успіхах, а невдачі згладжуються. Крім того, в таких зведеннях іноді застаріла на кілька днів інформація, оскільки перед тим, як потрапити до путіна, вона проходить через фільтри ФСБ, Ради безпеки та особисто її голови Миколи Патрушева.

Водночас останнім часом путін почав «трохи більше цікавитися реальною картиною війни». Однак «він, як і раніше, оточений адміністрацією, яка підтримує в ньому віру в те, що Росія переможе, попри всі людські та економічні втрати».

Нагадаємо, у кремлі не почули від президентів України і США слів про готовність дослухатися до стурбованості росії.

Натомість міністр оборони росії сєргєй шойгу запропонував підвищити вік призову до армії на строкову службу з 18 до 21 року, а граничний вік призову — до 30 років.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності