• Головна
  • Війна
  • Чи буде нова хвиля мобілізації після Нового року: у ЗСУ відповіли

Чи буде нова хвиля мобілізації після Нового року: у ЗСУ відповіли

Чи буде нова хвиля мобілізації після Нового року: у ЗСУ відповіли

Перш за все, для комплектування ЗСУ потрібні стрільці, зв’язківці, шифрувальники

У ЗСУ ніяких нових хвиль мобілізації після Нового року не передбачається.

Про це під час брифінгу повідомив начальник управління персоналу штабу командування Сухопутних військ Збройних Сил України Роман Горбач.

«З 24 лютого цього року йде мобілізація у нас. Вона оголошена указом Президента України і навіть з самого початку ніяких хвиль мобілізації не було. Так, дійсно, на першому етапі більше людей було призвано за мобілізації, потім постійно знижувались показники і зараз вони на набагато нижчому рівні, ніж на початку», — повідомив Громов.

Він зазначив, що цифри призову мобілізованих залежать від ситуації на фронті. Також він додав, що говорити про те, що після Нового року буде чергова хвиля, не можна.

Горбач повідомив, що, перш за все, для комплектування ЗСУ потрібні стрільці, зв’язківці, шифрувальники та ін.

Також він зазначив, що першими мобілізують тих, хто має досвід військової служби та участі в АТО. Крім того, призивають і громадян, які не проходили військової служби, однак ця категорія проходить навчання у навчальних центрах мінімум один місяць. Далі, залежно від складності спеціальності, цей термін може бути продовжений.

Підсумовуючи сказане, Горбач уточнив, що мобілізація як до, так і після Нового року буде проводитись.

Нагадаємо, заступниця міністра оборони Ганна Маляр розповіла, що наступна хвиля мобілізації в Україні залежатиме від ситуації на фронті.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності