• Головна
  • Війна
  • Сунак хоче провести аудит війни в Україні: чи вплине це на обсяги та швидкість передачі військової допомоги

Сунак хоче провести аудит війни в Україні: чи вплине це на обсяги та швидкість передачі військової допомоги

Сунак хоче провести аудит війни в Україні: чи вплине це на обсяги та швидкість передачі військової допомоги

Президент України Володимир Зеленський теж знає про цю ситуацію і закликає Сунака надавати велику військову підтримку своїй країні

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак дав розпорядження оцінити перебіг війни в Україні. Зокрема, він хоче побачити, що Сполучене Королівство «вклало в це, а що отримало». Натомість британські посадовці бояться, що це може уповільнити допомогу Києву.

Про це повідомляє BBC, посилаючись на джерела в британському уряді.

Публічно британський уряд стверджує, що підтримує Україну. Проте його розпорядження провести аудит викликало тривогу серед окремих посадовців британського уряду. Зокрема через те, що військові стверджують, що постачання зброї в Україну протягом зими може мати вирішальне значення.

«Війни виграють на інстинктах. На початку це був Борис, який сказав: «Нумо діяти». Так що Ріші треба знайти в собі «внутрішнього Бориса» у сфері міжнародної політики, але, звісно, не в будь-яких інших відносинах», — зазначив співрозмовник BBC.

Він також стверджує, що президент України Володимир Зеленський теж знає про цю ситуацію і закликає Сунака надавати велику військову підтримку своїй країні.

«Він розмовляв із Ріші. Він намагається надихнути його, говорячи, що Велика Британія — великі визволителі, великі бійці. Ви нам потрібні», — додав співрозмовник.

Водночас ключові посадовці у британському уряді вважають, що російсько-українська війна зайшла в глухий кут. На їхню думку, єдиний спосіб для когось вирватися вперед — значно збільшити запаси озброєнь. Натомість деякі представники британського уряду побоюються, що Сунак може обмежити  допомогу Україні, щоб нібито не спровокувати ескалацію війни.

«Ми зуміли закріпити американську рішучість на всіх рівнях. Ми тиснули, але робили це в дружній манері. Не хотілося б, щоб Ріші підкріплював обережність Байдена. Треба, щоб він підштовхував його так, як це робив Борис», — наголосив співрозмовник BBC.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак пообіцяв збільшити військову допомогу Україні, зокрема для захисту неба.

Крім того, Збройні Сили України проходять навчання в рамках місії INTERFLEX та одразу отримують комплекти зимової форми.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності