• Головна
  • Війна
  • ЗСУ протягом місяця отримали сім зразків безпілотників українського виробництва — Резніков

ЗСУ протягом місяця отримали сім зразків безпілотників українського виробництва — Резніков

Фото з відкритих джерел

Для спрощення взаємодії з виробниками створено сайт, де кожен розробник, у якого є готовий продукт, може подати заявку до Міноборони на допуск до експлуатації свого виробу

За 30 днів допущено до експлуатації в українському війську 7 зразків безпілотників вітчизняного виробництва.

Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков у Facebook.

«Раніше армія приймала до експлуатації 1-2 зразки БПЛА на рік. Для порівняння: за останні 30 днів до експлуатації в ЗСУ допущено 7 зразків БПЛА українського виробництва», — зазначив міністр оборони.

Він уточнив, що для спрощення взаємодії з виробниками створено сайт, де кожен розробник, у якого є готовий продукт, може подати заявку до Міноборони на допуск до експлуатації свого виробу. Зокрема, офіційний допуск до експлуатації означає, що міністерство може закуповувати вироби, а ЗСУ — ставити їх у штат. Раніше ж ця процедура займала 1,5-2 роки.

«Зараз на розгляді перебуває ще 19 заявок щодо допуску до експлуатації БПЛА українського виробництва. Ми плануємо ухвалити рішення по них до кінця року», — додав Резніков.

Він нагадав, що 30 вересня з ініціативи Міноборони уряд ухвалив постанову «Про внесення змін до Порядку постачання озброєння, військової і спеціальної техніки та боєприпасів під час особливого періоду, введення надзвичайного стану, проведення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії та у період проведення антитерористичної операції», завдяки якій було значно спрощено процедури допуску ОВТ до експлуатації у ЗСУ.

Нагадаємо, Україна отримала від Люксембургу шість безпілотників чеського виробництва Primoco One 150, які він напередодні закупив з метою військової підтримки ЗСУ.

Додамо, Бельгія передасть Україні 10 підводних безпілотників, які здатні виявляти всі підводні загрози.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності