• Головна
  • Війна
  • В «Укренерго» підрахували, скільки ракет росія випустила по енергооб'єктах України

В «Укренерго» підрахували, скільки ракет росія випустила по енергооб'єктах України

В «Укренерго» підрахували, скільки ракет росія випустила по енергооб'єктах України

Нестача енергії найбільше відчувається в перші 4 дні після атаки

По енергетичних об'єктах України росія випустила понад 1000 ракет та снарядів.

Про це 7 грудня повідомив голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький, пише «Інтерфакс-Україна».

Очільник компанії зазначив, що держава втратила 25-30% споживання, яке було до початку повномасштабного вторгнення, однак в системі все одно фіксується дефіцит електроенергії.

Кудрицький пояснив, що нестача енергії найбільше відчувається в перші 4 дні після атаки, поки система відновлює здатність генеруючих установок виробляти електроенергію.

Голова правління додав, що компанія веде перемовини із сотнями компаній на всіх континентах, однак у світі немає таких запасів складного електричного обладнання, яке потрібне для повного відновлення енергосистеми України.

«Ми з нетерпінням чекаємо на завершення нової угоди з ЄБРР найближчим часом, і ця угода зміцнить наші можливості щодо закупівлі обладнання за доступними цінами», — зазначив Кудрицький.

Керівник правління «Укренерго» зазначив, що компанія розглядає можливість покриття дефіциту електроенергії за допомогою імпорту з Європи, однак «необхідно розробити спеціальний механізм».

Нагадаємо, 5 грудня росія атакувала ракетами українські міста. Внаслідок ракетних обстрілів деякі області України залишились без електроенергії.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності