• Головна
  • Війна
  • Росія використовує стратегічний запас деяких видів озброєння — ГУР

Росія використовує стратегічний запас деяких видів озброєння — ГУР

Росія використовує стратегічний запас деяких видів озброєння — ГУР

Упродовж двох місяців росія вивозила артилерійські боєприпаси 122 мм, 152 мм з Білорусі

За деякими видами озброєння рф вже використовує свій стратегічний запас. Також росіяни використовують ракети, виготовлені цьогоріч, зокрема в серпні.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» заявив представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький.

«Це говорить про те, що деякі ракети йдуть на застосування прямо з конвеєра. Наскільки їх вистачить, багато залежить від виробництва. Так, воно впало порівняно з довоєнним періодом. Але, на жаль, рф за рахунок того, що обходить економічні санкції, ще здатна випускати певну кількість крилатих ракет та іншого озброєння, яке використовується проти нашої держави», — сказав Скібіцький.

Зазначається, що впродовж двох місяців росія вивозила артилерійські боєприпаси 122 мм, 152 мм з Білорусі. Також, за даними воєнної розвідки, тривають перемовини рф з іншими країнами щодо постачання боєприпасів, ракетного озброєння до РСЗВ «Смерч» та «Ураган», яких у неї дефіцит, та перемовини рф із Іраном щодо поповнення запасів балістичних ракет.

У ГУР додали, що існують відповідні проєкти домовленостей угод між цими країнами, але на сьогодні поставок такого озброєння не зафіксовано.

Нагадаємо, росіяни збираються завдати найбільш відчутного удару по Україні та масовано атакувати ракетами, коли нічна температура знизиться до 8-10 градусів морозу.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності