• Головна
  • Війна
  • Темп бойових дій зросте протягом наступних кількох тижнів — ISW

Темп бойових дій зросте протягом наступних кількох тижнів — ISW

Темп бойових дій зросте протягом наступних кількох тижнів — ISW

Ймовірно, земля померзне, і це пришвидшить темп бойових дій, оскільки збільшиться мобільність для обох сторін

Загальний темп операцій уздовж лінії фронту останніми днями сповільнився через погіршення погодних умов. Але, ймовірно, він зросте, починаючи з наступних кількох тижнів, оскільки температура впаде, а земля замерзне на всій території бойових дій.

Про це йдеться в аналітичному звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Так, українські та російські звіти з критично важливих прифронтових районів на сході та півдні України, включаючи Сватове, Бахмут і Вугледар, вказують на те, що операції з обох сторін наразі загальмовані сильним дощем і, як наслідок, сильним брудом.

Водночас протягом наступного тижня прогнозується зниження температури по всій Україні. Ймовірно, земля померзне, і це пришвидшить темп бойових дій, оскільки збільшиться мобільність для обох сторін.

«Температура в районах на північному сході України, як-от уздовж лінії Сватове-Кремінна, опуститься до добових максимумів, близьких до нуля, між 28 листопада та 4 грудня. Ймовірно, землі знадобляться кілька днів, щоб затвердіти. Це означає, що умови для збільшення темпів операцій по всій Україні будуть створені протягом вихідних 3-4 грудня та наступного тижня», — зазначають аналітики.

Вони додають, що наразі незрозуміло, чи готується якась зі сторін відновити великі наступальні або контрнаступальні операції в той час, але метеорологічні фактори, які перешкоджали таким операціям, почнуть зникати.

Нагадаємо, наступного тижня можуть бути нові ракетні удари по Україні та нові блекаути. Тож рекомендується заздалегідь заготовити в сухому вигляді продукти на тривалий період.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності