• Головна
  • Війна
  • Канада виділить Україні військову допомогу на 34 мільйони доларів: що передадуть

Канада виділить Україні військову допомогу на 34 мільйони доларів: що передадуть

Канада виділить Україні військову допомогу на 34 мільйони доларів: що передадуть

З настанням зими канадська промисловість активізувалася, щоб допомогти швидко задовольнити критичну потребу ЗСУ в зимовому спорядженні

Канада виділить Україні близько 34 мільйонів доларів додаткової військової допомоги. Крім того, канадці продовжать свою навчальну місію у Сполученому Королівстві в рамках операції Unifire до кінця 2023 року.

Про це повідомила міністерка оборони Канади Аніта Ананд, пише Генштаб Збройних Сил України.

Цей останній пакет військової допомоги відповідає невідкладним пріоритетам, визначеним Україною, зокрема:

  • приблизно 5 мільйонів доларів США скерують на продовження надання критичних супутникових зображень Збройним Силам України;
  • понад 18 мільйонів доларів витратять на додаткові дрони з камерами високої роздільної здатності;
  • до 10 мільйонів доларів США скерують на надання додаткового зимового спорядження для підтримки ЗСУ, включно з портативними обігрівачами, термоковдрами та спальними мішками, отриманими від канадських компаній через Канадську Комерційну Корпорацію.

Зазначається, що камери та супутникові зображення є критично важливими для спостереження, розвідки та збору розвідданих і доповнять 17,38 мільйона доларів США на супутникові зображення та 62 безпілотники для України, які Канада вже виділила.

Також з настанням зими канадська промисловість активізувалася, щоб допомогти швидко задовольнити критичну потребу ЗС України в зимовому спорядженні. Поставки зимового одягу, до якого входять куртки, штани, черевики, рукавички та парки, завершаться до кінця листопада.

Ця допомога надходить з існуючих фондів і доповнює 500 мільйонів доларів додаткової військової допомоги Україні, про яку Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо оголосив 14 листопада.

Нагадаємо, Канада ввела санкції проти виробників іранських «шахедів».

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності