• Головна
  • Війна
  • Окупанти, втікаючи з півдня, залишили чимало трофеїв: танки, артилерію, техніку

Окупанти, втікаючи з півдня, залишили чимало трофеїв: танки, артилерію, техніку

Збройні сили України на звільнених територіях півдня виявили російські танки, артилерію та іншу техніку, яку окупантам не вдалося переправити через Дніпро під час відступу.

Про це сказала керівниця пресцентру ОК "Південь" Наталія Гуменюк, пише «Українська правда».

"Техніка є [покинута окупантами - ред.]. Вона розосереджена. Основну масу вони намагалися евакуювати і переміщували навіть тими альтернативними переправами, які для цього не передбачені. Нашими підрозділами зафіксовані покинуті і артилерійські установки, і танки, і бронемашини. По полях збираємо те, що є, що придатне – обов'язково повернемо вже як снаряди у зворотний бік", - каже Наталія Гуменюк.

Вона додала, що є багато замінованих територій та "пасток", які залишили росіяни, зокрема розтяжок. Тому повертатися на деокуповані території поки небезпечно для цивільних.

"Повертатися поки зарано. Окупанти під час відступу мінували об'єкти критичної інфраструктури, припиняли електропостачання, обривали водогони та газопроводи, погіршували ситуацію з теплопостачанням. Тому дуже багато комунікацій пошкоджено. Відновлювати їх під обстрілами дуже складно. Рекомендуємо утриматися від повернення", - йдеться у повдомленні.

Нагадаємо, У Білому домі прокоментували звільнення Херсона з російської окупації. Американські партнери назвали це "видатною перемогою" для Києва.

11 листопада українські військові увійшли в Херсон. Місцеві мешканці, які зустрічали ЗСУ, плакали від радості. Багато людей вийшли на головну площа міста з національним прапором. Українська розвідка закликала всіх російських окупантів, які перебувають у Херсоні, здаватися у полон. У Міноборони повідомили, що на повну зачистку міста підуть тижні. Однак ЗСУ знають імена всіх зрадників.

Додамо, від початку російського вторгнення в Україну територія Херсонської області перебувала під ударами збройних сил росії. У перший день вторгнення, 24 лютого, російська армія перейшла адміністративний кордон Херсонської області з Кримом та розпочала тимчасову окупацію регіону. На початку березня Збройні Сили України втратили контроль над Херсоном, а російські війська тимчасово окупували практично всю територію області. Таким чином понад 8 місяців Херсон чекав на визволення від російських загарбників.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності