• Головна
  • Війна
  • Українські захисники завершують звільнення правого берега Херсонщини – ISW

Українські захисники завершують звільнення правого берега Херсонщини – ISW

Українські захисники завершують звільнення правого берега Херсонщини – ISW

Захисники України продовжують просуватися до Дніпра у Херсонській області та продовжують витісняти російських окупантів.

Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

За даними аналітиків, поки що важко встановити, скільки саме росіян залишаються на західному березі.

«Супутникові знімки підтверджують, що російські війська зруйнували Антонівський та Залізничний міст (поблизу Херсона) та мостову дамбу Нової Каховки (на схід від Херсона поблизу Нової Каховки) через річку Дніпро та Дарівський міст (на північний схід від Херсона) над річкою Інгулець в останній спробі заблокувати наступ українців у напрямку центральної Херсонської області», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що супутникові зображення свідчать про те, що загарбники підготували першу та другу лінії оборони на південь від Дніпра. Вони, ймовірно, продовжуватимуть зміцнювати позиції на лівому березі протягом найближчих днів.

Нагадаємо, 11 листопада бійці ЗСУ вже зайшли до Херсона. Місто було тимчасово окуповане росіянами з 2 березня 2022 року.

Голова держави Володимир Зеленський у п'ятницю ввечері, 11 листопада, відреагував на вхід бійців ЗСУ до Херсона та оприлюднив відповідне відео.

 

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності