• Головна
  • Війна
  • Херсон повертається під контроль України — ГУР МО

Херсон повертається під контроль України — ГУР МО

Херсон повертається під контроль України — ГУР МО

Шляхи відступу російських окупантів — під вогневим контролем української армії

Збройні Сили України повертають Херсон під контроль України. До міста заходять частини українських захисників.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

«Російські військовослужбовці! Як і очікувалося, після відступу основного угруповання військ армії РФ з українського Херсона ваше командування кинуло вас напризволяще. Ваші командири закликають вас переодягатися у цивільний одяг та намагатися самостійно тікати з Херсона. Очевидно, це вам не вдасться. Херсон повертається під контроль України, до міста заходять частини ЗСУ. Шляхи відступу російських окупантів — під вогневим контролем української армії. Будь-які спроби протидіяти Збройним Силам України буде припинено. Кожен російський військовослужбовець, який чинитиме опір, буде знищений. Ви маєте єдиний шанс уникнути загибелі — негайно здатися в полон», — зазначили у ГУР.

У розвідці додали, що у разі добровільної здачі в полон Україна гарантує російським солдатам збереження життя та безпеку.

«Ми дотримуємося Женевських конвенцій, гарантуємо військовополоненим харчування, медичну допомогу та можливість вашого обміну на військовослужбовців українських Збройних Сил, які перебувають у полоні в Російській Федерації. Безпечно здатися в полон, попередньо обговоривши умови здачі з уповноваженими представниками українського командування, можна зателефонувавши гарячою лінією державного проекту України "Хочу жити"», додали у ГУР.

Нагадаємо, інформація про те, що ЗСУ увійшли до Херсона, почала з'являтися в обід 11 листопада. Тоді фото українських бійців оприлюднили у соцмережах. Однак офіційного підтвердження інформації ще не було. Натомість самі херсонці вже чекали ЗСУ у центрі міста.

Додамо, від початку російського вторгнення в Україну територія Херсонської області перебувала під ударами збройних сил росії. У перший день вторгнення, 24 лютого, російська армія перейшла адміністративний кордон Херсонської області з Кримом та розпочала тимчасову окупацію регіону. На початку березня Збройні Сили України втратили контроль над Херсоном, а російські війська тимчасово окупували практично всю територію області. Таким чином понад 8 місяців Херсон чекав на визволення від російських загарбників.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності