• Головна
  • Війна
  • У рф лишився тільки один аргумент у переговорах з Україною — російський політолог

У рф лишився тільки один аргумент у переговорах з Україною — російський політолог

Частина путінського оточення радила йому не поспішати приєднувати тимчасово окуповані українські території

Тепер же всі невдачі президент рф хоче перекласти на військове командування.

Про це заявив російський політолог Валерій Соловей.

Більшість оточення путіна наголошувала, що йому не слід поспішати приєднувати українські території. Вони ознайомили його з негативними наслідками цих поспішних рішень. Але він прийняв рішення. Відповідати за це будуть військові. А вони не хочуть цього робити. Втім, не так багато першокласних військових залишилось у росії, якщо потрібно було провести мобілізацію

Валерій Соловей

За словами російського політолога, росія хоче якомога швидше домовитися з Україною про мир. Для цього у неї залишився один, але вагомий аргумент — ядерна зброя.

В росії розраховують, що погрозами про ядерний удар вдасться посадити Україну за стіл переговорів для укладення миру, мовляв: «давайте зараз домовлятись: ви повернули собі Херсон, Харківську область, в якості «жесту доброї волі» ми передали вам частину Київської і Чернігівської областей, а тепер треба домовлятись. Ось це все ваше, а Донбас і Крим — наші. А якщо ви не хочете домовлятись, то в нас є не тільки сотні тисяч мобілізованих, а і ядерна зброя, яка вже готова». Це аргумент, який залишається у росії

Валерій Соловей

Нагадаємо, рф готова вести переговори з Україною з урахуванням реалій, які складаються зараз, заявила представниця МЗС рф марія захарова. Водночас раніше у росії заявили про готовність до переговорів з Україною та додали, що у москви немає жодних вимог до Києва перед початком перемовин.

Натомість у МЗС України зазначили, що заяви росіян — це чергова димова завіса. Там вкотре нагадали, що для мирних перемовин рф має вивести всі свої війська з України.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності